Blog

Információk a sikeres, keresőoptimalizált weboldalak témájában, segítségként az internet marketing mindennapi feladataihoz.

Webshop egyszerűen: webáruház bérlés

Webshop egyszerűen: webáruház bérlés
Az e-kereskedelem egyre nagyobb teret hódít magának a mai áruforgalomban. Az internetes kereskedés egyik legelterjedtebb módja a webáruház.

A webáruházak iránti egyre nagyobb igény teremtette meg a bérelhető webáruház üzleti modelljét.

A webáruház bérlés lényege, hogy egy szolgáltató által üzemeltetett és karbantartott weboldal felületre fizethetünk elő. Az előfizetésünkkel hozzáférést kaphatunk egy grafikus kezelőfelülethez, melyen viszonylag könnyen és egyszerűen testre szabhatjuk saját web boltunkat.

Feltölthetjük termékeinket, választhatunk az áruház által kezelt és használni kívánt szállítási és fizetési módok közül, valamint saját tartalmi aloldalakat hozhatunk létre. Általában néhány sablon alapján kiválaszthatjuk, hogy milyen legyen a webáruház vásárlók számára megjelenő un. front-end oldalunk.

A webáruház bérlés nagy előnye, hogy egy előre elkészített és folyamatosan frissítésekkel karbantartott rendszeren keresztül kezelhetjük a webes megrendeléseinket. Általánosságban elmondható, hogy a sikeresebb bérelhető webáruházak összeköthetők a legtöbb szállító és fizetési szolgáltató szoftvereivel, valamint az ismertebb számlázó programokkal. Így egy rövid beállítást követően akár egy gombnyomással készíthetünk számlát és csomagcímkét a rendelés mellé.

A webáruház bérlés hátránya viszont a viszonylag kötött platform, vagyis a speciális igények korlátozottabb megvalósíthatósága. Az igazsághoz hozzá tartozik viszont, hogy egyedi megkeresésekre, külön kalkulált díj ellenében bármelyik bérelhető webáruházhoz fejlesztethetünk egyedi igényekre szabott kinézetet, vagy működést.

Ha webáruház bérlésén gondolkozik, mindenképpen ajánljuk felkeresni a két alábbi szolgáltatót:

  1. www.shoprenter.hu
  2. www.shop.unas.hu